Alkusammuttimet

Käsisammuttimien ja palopostien viidakko hämmentää – Ei hätää, Hasakilta löytyy ratkaisut juuri sinulle!

Kaipaako kiinteistösi paloturvallisuusratkaisut päivitystä ja parannusta?

Hasakin kanssa onnistut varmasti, sillä kauttamme saat erittäin laadukkaat käsisammuttimet ja pikapalopostit sekä kaiken mahdollisen paloturvallisuuteen liittyvän kaluston kätevästi ja kustannustehokkaasti. Pikapaloposteihin ja käsisammuttimiin liittyvät huollot ja tarkastukset saat myös saman palvelun hankkimalla.

Emme epäile hetkeäkään, etteikö jokainen teollisuuskiinteistön, koulun, sairaalan, tehtaan tai muun vastaavan rakennuksen paloturvallisuudesta haluttaisi pitää mahdollisimman hyvää huolta. Ymmärrämme kuitenkin myös sen, että paloturvallisuuteen liittyvät asiat ja erilaiset kalustot ja ratkaisumallit saattavat helposti hämmentää ja tuntua siksi turhan haastavilta.

Millaisia sammuttimia markkinoilta löytyy?

Esimerkiksi pikapaloposteista puhuttaessa esiin nousee runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Markkinoilta löytyy useita erilaisia letkukeloja ja -kärryjä sekä paloposteja joka lähtöön. Osa pikapaloposteista majailee sille varatussa, seinään kiinnittetyssä kaapissa, kun taas osa upotetaan seinään. Ja onpa myös pinta-asennus mahdollinen pikapalopostien kohdalla ja pikapalopostin sekä perinteisen käsisammuttimen yhdistävät kombikaapit keräävät suosiota.

Helpottuuko urakka, jos kaipaankin kiinteistööni pikapalopostin sijaan juurikin edellä mainitun kaltaista perinteistä käsisammutinta?  Markkinoilta löytyy useita erilaisia käsisammuttimia, kuten hiilidioksidisammuttimia, vaahtosammuttimia ja jauhesammuttimia. Mitä eroa erilaisilla sammuttimilla on ja millä perusteella valitset itsellesi sopivan vaihtoehdon? Tässä sammuttimien ominaispiirteet ja erot pähkinänkuoressa:

ABC Jauhesammutin

Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisimpänä Hasakin valikoimasta löytyy ABC Jauhesammutin, joka on selkeästi markkinoiden yleisin sammutintyyppi. Se soveltuu lähes kaikkien palon sammuttamiseen, kiitos laajan käyttölämpötila-asteensa (-30 °C – +60 °C). Jauhesammutin on siis kuin kotonaan sekä kylmissä että lämpimissä olosuhteissa.

Tyypillisiä ABC Jauhesammuttimen käyttökohteita ovat teollisuus, maatalous, ajoneuvot, veneet, matkailuajoneuvot sekä kodit ja vapaa-ajan asunnot. On syytä huomoida myös se, että tulitöihin ABC-luokan jauhesammutin on ainoa hyväksytty sammutintyyppi.

AB Vaahtosammutin

Toinen Hasakin valikoimasta löytyvä sammutin on perinteinen AB Vaahtosammutin, jossa yhdistyvät korkea sammutusteho sekä ympäristönäkökulma. Erityisesti lämpimissä sisätiloissa vaahtosammuttimet pystyvät korvaamaan vastaavan kokoiset jauhesammuttimet. Vaahtosammuttimen etu piilee siinä, että sammutustilanteessa se ei peitä näkyvyyttä, jolloin hieman kokemattomanpikin sammuttaja saa tulen tehokkaasti taltutettua. Sammutteen puolesta puhuu myös sen helppo ja kustannustehokas jälkisiivous.

AB Vaahtosammuttimen tyypillisiä käyttökohteita ovat konttorit, teollisuusrakennukset, koulut, sairaalat, julkiset rakennukset, hotellit, maatalousrakennukset sekä yksityiset kodit.

B Hiilidioksidisammutin

Hasakin valikoimasta löytyvä B Hiilidioksidisammutin sopii parhaiten palavien nesteiden, kuten bensiinin, öljyn ja rasvan sammuttamiseen. Hiilidioksidi on puhdas sammutusaine, joten se soveltuu loistavasti myös erilaisten sähköpalojen sammuttamiseen. Tyypillisiä käyttökohteita hiilidioksidisammuttimelle ovat muun muassa laboratoriot, ATK- ja sähkölaitteita sisältävät tilat, korjaamot sekä hienomekaanisen teollisuuden tilat.

B Hiilidioksidisammutin soveltuu myös keittiöihin, jossa sitä suositellaan käytettäväksi varsinaisen rasvapalosammuttimen rinnalla. Kyseisen sammuttimen yksi eduista on myös sen monipuolisuus: hiilidioksidisammutin voidaan sijoittaa sekä ulko- että sisätiloihin.

Pikapalopostit

Suomessa on käytössä kaikkiaan noin 100 000 pikapalopostia ja ne ovatkin kiinteistön tärkeimpiä alkusammutusvälineitä käsisammuttimen ohella. Ne sopivat erityisen hyvin esimerkiksi teollisuuskiinteistöihin joissa on runsaasti laitteistoa tai muuta herkästi syttyvää materiaalia sekä tiloihin, joissa oleskelee paljon ihmisiä.

Pikapalopostien tärkeydestä huolimatta niiden ylläpitotarkastuksia ja huoltoja laiminlyödään myös Suomessa valitettavan paljon. Asianmukaisen huollon ja tarkastuksen puute ilmenee muun muassa tukkeutuneina venttiileinä ja haurastuneina sammutusletkuina sekä palopostien yleisenä huonona kuntona. Jos paloposteja ei tarkasteta ja testata riittävästi, niin mitä hyötyä niistä oikeastaan on? Pahimmassa tapauksessa ei yhtään mitään.

Kuka sammutinasiat hoitaa?

Hasak hoitaa suunnittelutyön puolestasi. Ota meihin rohkeasti yhteyttä kotisivuiltamme löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta ja kerro tarkemmin tilastasi ja tarpeistasi. Keskustelun pohjalta saamme luotua varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivat paloturvallisuusratkaisut kustannustehokkuutta unohtamatta.

Palvelemme mielellämme myös paloturvallisuuten liittyvän kaluston lisätarvikkeiden kanssa. Tällaisia tarvikkeita ovat esimerkiksi pikapalopostien kelauskahvat ja seinäkiinnikkeet sekä suihkusuuttimen suojakotelot.

Tervetuloa luomaan kansamme paloturvallisempaa tulevaisuutta!