Palohälyttimet

Paloturvallisuutta ei voi korostaa liikaa – ICAS-järjestelmän palohälyttimet soveltuvat vaativampaankin käyttöön

Suomessa syttyy vuosittain yli 12 000 erilaista tulipaloa

Suomessa syttyy vuosittain yli 12 000 erilaista tulipaloa Prontonetin tilastojen mukaan. Tulipaloista syntyvät, materiaaliin ja rakennuksiin kohdistuvat vahingot mitataan vuositasolla sadoissa miljoonissa euroissa, eikä henkilävahingoiltakaan ikävä kyllä valtytä. Ei ole siis olemassa sellaista asiaa, kuin paloturvallisuuden merkityksen ylikorostaminen.

Ehkä se kaikkein arkisin paloturvallisuuteen liittyvä asia on luonnollisesti palovaroittimet, joita löytyy käytännössä kaikkialta, jossa liikut. Lakisääteisiksi palovaroittimet tulivat Suomessa vuonna 2000, ja tuhdin lakikirjamme mukaan jokaista asuinkerrosta ja asuntoa (60m2) kohden on pakko olla yksi palovaroitin. On kuitenkin syytä huomioida, että lain edellyttämä määrä palovaroittimia ei välttämättä vielä takaa riittävää suojausta. Suositeltavaa olisi, että vähintään jokainen kodin makuuhuoneista olisi varustettu savunilmaisuun perustuvalla palovaroittimella.

Entä mitä ongelmia palovaroittimien käytössä on toistaiseksi ilmennyt? Suurin ja vakavin ongelma on ehdottomasti varoittimien toimimattomuus, johon syynä voi olla esimerkiksi asianmukaisten huoltotoimenpiteiden laiminlyönti tai heikosti kiinnitetty paristo.

ICAS:in järjestelmillä voit taata muun muassa teollisuuskiinteistön tai vaikkapa navetan paloturvallisuuden

Jälkimmäiseen ongelmaan on pureuduttu tuoreiden määräysten kautta, mutta alan edelläkävijä ICAS ratkaisi asian jo vuonna 1998. Tuolloin ICAS kehitti palovaroittimen, joka on varustettu kiinteällä litiumkennostolla. Kiinteää kennostoa ei voi irrottaa varoittimesta ilman, että koko varoitin hajoaa. Näin ollen varoittimen virtalähdettä ei voi ”hätätapauksessa” lainata toisen elektronisen laitteen virtalähteeksi.

Myös kiinteiden litiumkennostojen kestävyys ja elinkaari on viritetty huippuunsa. Kun puhdistus- ja testausohjeita noudatetaan asianmukaisesti, on kiinteällä kennostolla varustetun palovaroittimen elinkaari mallista riippuen jopa 7–10 vuotta. Tämä mahdollistaa sen, että ICAS:in palohälyttimet soveltuvat vaativampaankin käyttöön. ICAS:in järjestelmillä voit taata muun muassa teollisuuskiinteistön tai vaikkapa navetan paloturvallisuuden.

Mikäli olet kiinnostunut huippulaadukkaista ICAS-palovaroittimista ja Hasakin tarjoamasta ensiluokkaisesta palvelusta, ota rohkeasti yhteyttä meihin verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta. Rakennetaan sinulle yhdessä paloturvallisempi tulevaisuus!