Sammutintarkastukset

Tiedätkö kuinka usein sammuttimesi tulisi tarkastaa? – Hasak tietää ja hoitaa tarkastukset!

Tarkastukset hoidamme luonnollisesti timanttisella ammattitaidolla ja palvelulla

Onhan lämpimissä tiloissa sijaitsevat sammuttimesi tarkastettu viimeisen kahden vuoden aikana vähintään kerran? Ja onhan kylmissä tiloissa ja ajoneuvoissasi sijaitsevat sammuttimet tarkastettu vähintään kerran edellisen 12 kuukauden aikana? Mikäli tarkastus ja huolto alkavat tuntumaan ajankohtaiselta, on Hasak täällä apunasi. Tarkastukset hoidamme luonnollisesti timanttisella ammattitaidolla ja palvelulla.

Voit tilata meidät paikan päälle hoitamaan kaikki vaaditut sammutinlaitteiden tarkastukset, joten homma on sinulle varsin helppoa. Tässä meitä – ja samalla sinua – auttaa huippuvarusteltu huoltoautomme, josta löytyy asiaankuuluva laitteisto sekä tilat varsinaisia huoltotöitä.

Sammuttimen säilytyspaikka vaikuttaa tarkastusten tiheyteen

Sivun yläosassa esittämissämme kysymyksissä olleet aikajänteet eivät suinkaan olleet hatusta heitettyjä, vaan ne perustuvat tiukasti paloturvallisuteen liittyviin standardeihin ja asetuksiin. Standardien mukaan kaikki lämpimän tilan sammuttimet tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Varaa siis ajoissa Hasak hoitamaan tarkastukset, jotta ne eivät unohdu jatkossakaan.

Mikäli sammutin sijaitsee ajoneuvossa, kylmässä tilassa tai on alttiina muille sen toimintakuntoon oleellisesti vaikuttaville tekijöille, kuten kosteudelle, pakkaselle, tärinälle tai lämpötilojen äkilliselle tai suurelle vaihtelulle, tulisi kyseinen sammutin tarkastuttaa kerran vuodessa. Sammuttimen ensimmäisen huollon ja tarkastuksen ajankohta määräytyy kyseisen käsisammuttimen valmistusajankohdan mukaan.

Varsinaisten sammuttimien huoltamisen lisäksi myös käsisammuttimien säiliöt on syytä tarkastuttaa asiantuntijalla määräajoin koeponnistuksen muodossa. Säiliön määräaikaistarkastusten aikaväli on kymmenen vuotta. Määräaika lasketaan käsisammuttimen valmistusajankohdasta, jonka valmistaja on merkinnyt siihen. Säiliö on voitu valmistaa tätä aiemmin, mutta ratkaisevaa on säiliön ensimmäisen täytön / paineistuksen ajankohta. 

Hasak hoitaa tarkastukset

Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus huolehtia kiinteistösi tai ajoneuvosi paloturvallisuudesta ja päivittää se tuoreimpia vaatimuksia ja asetuksia vastaavalle tasolle. Luotettavana kumppaninasi matkaasi kohti entistä parempaa paloturvallisuutta kulkee Hasak Oy. 

Mikäli paloturvallisuusasiat mietityttävät sinua, sammuttimesi kaipaavat tarkastusta, tai haluat kuulla enemmän Hasakista ja palveluistamme, ota meihin rohkeasti yhteyttä! Kätevimmin se onnistuu verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta.

Pikapalopostit tulisi tarkastaa kerran vuodessa

Virallisen SFS-EN 671-3 -standardin ja Suomen Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton luoman suojeluohjeistuksen mukaan pikapalopostit tulisi tarkastaa kerran vuodessa. Lisäksi pikapalopostien letkut tulee koeponnistaa vähintään viiden vuoden välein. Säännöllisten koeponnistusten avulla vältytään edellä mainitulta kauhuskenaariolta, jossa tulipalon sattuessa pikapaloposti ei toimi, koska sen letku on haurastunut ja vanha.

Yleisiä pikapalopostien sijoituspaikkoja ovat esimerkiksi tehtaat, sairaalat, koulut ja muut teollisuuskiinteistöt. On siis sanomattakin selvää, että tällaisissa kohteissa on elintärkeää, että alkusammutuskalusto on asianmukaisessa kunnossa, joten pikapalopostit on syytä tarkastaa ja testata riittävän usein. Tässä asiassa sinua auttaa Hasak, joka suorittaa vaadittavat pikapalopostien tarkastukset rautaisella ammattitaidolla, loistavan asiakaspalvelun saattelemana.

Mitä tarkastus sisältää?

Vuosittaisessa tarkastuksessa varmistetaan muun muassa se, että laitteisto on täysin toimiva ja vahingoittumaton, eivätkä sen osat ole syöpyneitä tai vuotavia. Tärkeä osa tarkastusta on myös esteettömyyden varmistaminen: pikapalopostin ohjeet tulee olla riittävän selkeät ja helposti luettavissa olevat, jonka lisäksi sen sijoituspaikka tulee olla merkitty selvästi. Tärkeä osa esteettömyyttä on myös se, että pikapalopostin kaapin ovi aukeaa vapaasti.

Testin yhteydessä varmistamme myös veden virtaaman vakauden ja riittävyyden sekä testaamme letkun koko pituudeltaan mahdollisten halkeamien, haurastumien, kulumien tai vääntymisten varalta.

Kaipaako sinun pikapalopostisi vuosittaista huoltoa tai kerran viidessä vuodessa tehtävää koeponnistusta? Ota Hasakiin yhteyttä verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta, niin sovitaan tarkemmista yksityiskohdista! Tehdään sinulle tärkeästä ympäristöstä yhdessä entistä paloturvallisempi.